Mahjong

Mahjong-spelet härstammar från Kina. Spelet har gått från att vara ett brädspel till att vara ett av de mest populära spelen på internet. Ursprungligen spelades Mahjong av flera spelare. I västvärlden har dock spelet blivit mer känt som Mahjong solitaire eller Mahjong harpan, dvs en variant av spelet där man spelar ensam.

Mahjong är ett spel som kräver strategiskt tänkande, skicklighet och tur. Idén med spelet är att para ihop och på så sätt rensa mahjongstenarna från brädet. Mahjong innehåller 144 stenar som är organiserade i olika mönster med ansiktet uppåt. En sten sägs vara ”öppen” då den kan flyttas till endera höger eller vänster utan att röra vid de andra stenarna. Spelet avslutas då spelytan är tom eller inga stenar går att flytta på.

Förutom att det fysiska spelet är gammalt har också datorspelet en lång historia. Datorspelet skapades av Brodie Lockard år 1981. Det sägs att spelet baserade sig på ett gammal kinesiskt spel som kallades ”sköldpaddan”. Det är också sköldpaddan som fortfarande är en av de mest kända Mahjong-mönstren. I dagens läge finns det flera varianter av det första spelsättet och några av de mer populära versionerna på internet inkluderar Mahjong Connect och Celtic Mahjong.

Ett kärt barn har många namn och i Mahjongs fall betyder det att du kan höra talas om t.ex. Sköldpaddan, Mahjong, Mahjong Solitaire, Shanghai Solitaire, Taipei, Kyodai osv. Spelet älskas av många och är särskilt populär bland vuxna.

Vi har grupperat våra Mahjongspel i mahjongkanalen. Här finns de bästa gratis mahjongspelen och du hittar säkert dina favoriter bland alla våra alternativ. Använd din hjärna, utmana dig själv och njut av spelet. Mahjong är ett spel för de kloka och förståndiga, dvs Dig!