Kortspel

Visste du att t.ex. Bridge och Hjärter, var bland de första kortspelen som spelades i Europa och att dessa kortspel fortfarande dominerar i flera länder?

Kortspel hör till de mest klassiska spelen i världen. Det finns flera olika sorter av kortspel som t.ex. patiens och poker, och alla spelare har sina egna favoriter. Det är svårt att dela upp kortspel i olika kategorier men vi har gjort ett försök med att ordna spelen i både kategorier och kanaler på vår webbplats.

Målet med kortspel är att vinna. Beroende på spelet handlar det ofta om att samla på olika kortkombinationer eller att göra sig av med sina kort. Våra kortspel är perfekt då du vill slappna av och utmana din hjärna. Spela harpan, spindelharpan och andra gratis patienser och ta lite tid för dig själv. Om du vill ha extra spänning, testa på våra pokerspel.

Kortspel spelas oftast av vuxna; både kvinnor och män. Män dras till pokerspel medan kvinnor tycker mycket om patiensspel. För kvinnor handlar det oftast om att lugna ner sig och koncentrera sig på något helt annat än vardagen. Med poker får man pröva på vadslagning. Välj att satsa eller att inte satsa från giv till giv. Du kanske märker att du mittiallt blir skicklig på det klassiska spelet som uppfanns i USA på 1800-talet.

Testa på olika versioner av spel som vi har samlat till korspelskategorin och hitta dina egna favoriter. Du kommer att trivas med våra kortspel och har aldrig tråkigt igen!