Mario spel

Alla känner till Mario! Mario-kanalen är den mest nostalgiska spelkanalen vi har. Om det finns någon som aldrig spelat Mario Bros så tycker vi absolut att nu är det dags!

Mario Bros är en populär spelserie skapad av Nintendo. Det finns flera olika Mario versioner och varianter. De är alla uppbyggda på samma sätt. Spelet går ut på att springa och hoppa vidare på olika hinderbanor. Spelet har två hjältar Mario, som är huvudpersonen, och Luigi hans bror. Historien är enkel. Det handlar oftast om att rädda prinsessan Peach och besegra alla fiender. Vanligtvis besegras fienderna genom att hoppa på dem eller t.ex kasta eldbollar på dem. Mario har blivit en popikon och en klassisk figur som man idag kan hitta i spel, konstverk och film.

Alla känner till Mario-spelen. Det spelar ingen roll om du är från Amerika eller Kina, så vet du vem Mario är. Du har kanske spelat de första Mario-spelen redan med Nintendos Game Boy? Mario är världskänd!

Mario-spelen är enkla. Jämfört med dagens spel handlar det om en simpel historia och små grejer som du måste göra för att komma vidare i spelet. Trots sin enkelhet blir du ändå fast i spelet. Den karismatiska Mario-figuren och den bekanta omgivningen får dig att känna dig trygg och kanske lite barnslig. Du vill att den modiga hjälten lyckas med att rädda den vackra prinsessan.

De olika Mario-spelen har ofta samma struktur. Spelet börjar med den första världen där allt går lite enklare och långsammare. Så småningom blir spelet svårare och mer utmanande. Under spelet finner du olika bonuspriser och poäng som t.ex. extralivsvampen, eldblomman, stjärnan och supersvampen som gör Mario dubbelt så stor än vad han är normalt.

Mario-spelen är traditionella och historiska men med tiden har det uppkommit flera spel med Mario i huvudrollen som t.ex. Mario Kart-serien, Mario Golf och Mario Tennis.

Mario-spel tillhör de mest uthålliga spelserierna någonsin. Vi är stolta att få presentera vår Mario-kanal där du kan spela gratis och njuta av den nostalgiska spänningen om och om igen!